Terveiset Saksanmaalta! Reilisuunnitelmani muuttuivat todeksi varhain perjantaina 12. elokuuta, jolloin suuntasin tyttöystäväni kanssa aamulennolla Frankfurtiin. Tien päällä on nyt tullut oltua neljä päivää, ja vierailtujen kaupunkien listalle ovat päässeet Frankfurt, Köln, Heidelberg ja Karlsruhe. Jatkan matkaa seuraavaksi Sveitsiin, mutta tyttöystäväni jää Saksaan kielikurssille.

Sää ei viikonloppuna ollut mitenkään suosiollinen, vaan sadetta ja pilviä riitti. Aurinko palasi viikon alkuun maanantaiksi, ja pääsin nauttimaan kunnon helteistä Heidelbergissä ja Karlsruhessa. Huono sää ei ole varsinaisesti menoa haitannut, mutta hieman harmittanut toki. Esimerkiksi kuvien ottaminen harmaalla säällä on hankalampaa, eikä sateenvarjoa ja ylimääräistä vaatetusta mielellään kantelisi koko ajan mukana.

Matkan tähänastisista kohokohdista voisin mainita Frankfurtin omenaviinifestivaalit, joista en tiennyt ennakkoon mutta jotka osoittautuivat hienoksi kokemukseksi. Frankfurtissa juodaan samaan tapaan kuin olutta omenaviiniä (apfelwein), joka on paikallinen erikoisuus. Wikipedia tietää kertoa aiheesta lisää. Kölnissä legendaarinen aktiviteetti eli katedraalin torniin kipuaminen osoittautui maineensa veroiseksi ja Früh am Dom mieleenpainuvaksi ravintolaksi. Heidelbergin vanhassakaupungissa taas historialliset rakennukset häikäisivät järjettömästä turistien määrästä huolimatta, ja Karlsruhessa paikallinen palatsi osoittautui mielestäni Pietarin Pietarhovin ja Wienin Schönnbrunnin veroiseksi.

Blogi ei ole pysynyt kiireisellä matkalla menossa mukana, mutta lisää matkatarinaa on luvassa heti, kunhan kaikilta muilta matka-aktiviteeteiltani ehdin. Pysykää siis kanavalla ja nauttikaa olostanne koto-Suomessa tai missä ikinä olettekaan menossa. Niin minäkin teen, vaikka matkaani joudunkin jatkamaan nyt yksin.

Seuraava osa – Reiliterveiset Alpeilta >>

Saksa
Reili 2011 polkaistiin käyntiin näistä maisemista.
Posted by:Panu / Panun matkat

<p>Puolassa asunut ja Trans-Siperian junaillut Panu intoilee Itä-Euroopasta ja lämpenee vähemmän tunnetuille matkakohteille. Matkalla tärkeitä ovat elämykset ja kokemukset: kosketukset paikalliseen kulttuuriin, tapahtumat, nähtävyydet ja hyvät näköalat. Pienen tytön isänä Panu arvostaa myös lähimatkailua ja tasokasta majoitusta.</p>

Vastaa