Interrail Itävalta
Huhtikuussa 2010 reilasin edellisen kerran Itävallan upeissa vuoristomaisemissa.

Edellisestä postauksestani onkin vierähtänyt harmillisesti jo viikko, mutta kiirettä on viimeisen viikon aikana riittänyt. Olen muun muassa osallistunut puhetieteelliseen testiin, jossa tarjosin ääntäni analysoitavaksi. Mutta sitten itse asiaan eli interreilaukseen.

Olin jo pitkään hautonut mielessäni ajatusta minireilistä ensi elokuussa akselilla Saksa-Sveitsi-Itävalta. Eilen päätin vihdoin panna vauhtia asiohin, kun Lufthansalta löytyi huippuhintaiset meno-paluulennot Frankfurtiin elokuun keskivaiheilla. Ja mikä parasta: alle 26-vuotiaana reilikortin saa vielä erittäin edullisesti. Nyt sitten edessä onkin enää reissun suunnittelu. Aikaa Euroopassa on käytettäväksi yhdeksän päivää.

Selvää on toistaiseksi vain, että aloitan viikonlopulla Frankfurtissa, jonne matkaan yhdessä kihlattuni kanssa. Majapaikaksi löytyi hinta-laatusuhteeltaan hyvältä vaikuttava Hotel Cult, joka tarjoaa samassa paketissa niin aamiaisen, wifin kuin saunankin. Kolmen yön jälkeen rakkaani suuntaa kuitenkin AEGEE:n kielikurssille toisaalla Saksassa, kun taas minä… niin siinähän hauskuus piileekin. Minne kannattaisi suunnata Frankfurtista, kun aikaa käytettävissä kuusi päivää? Viimeinen päivistä on vielä varattava siirtymiseen takaisin Frankfurtiin, josta paluulento lähtee myöhään illalla.

Kohteina olen toistaiseksi pyöritellyt mielessäni Kölniä, Baselia, Zürichiä, Luzernia, Stuttgartia ja Innsbruckia, joista etenkin jälkimmäinen on kiinnostanut jo pitkään. Itse asiassa olen ajatellut, että Innsbruckissa täytyisi olla vähintään pari yötä. Pidän kovasti patikoinnista, ja Innsbruck vaikuttaa siihen oikealta kohteelta. Toisaalta aikaa ei ole käytettävissä liikaa ja haluan nähdä saman reissun aikana useammankin paikan.

Alustava matkasuunitelma Frankfurtin jälkeen voisi näyttää kutakuinkin esimerkiksi seuraavalta:

Päivä 1: Frankfurt –> Köln; päivä 2: Köln –> Sveitsi (joko Basel tai Zürich); päivä 3: Sveitsi (ajattelin päiväreissua kylään nimeltä Luzern); päivä 4: Sveitsi –> Innsbruck; päivä 5: Innsbruck; päivä 6 Innsbruck –> Frankfurt (vaihto Münchenissa).

Tuossahan 5/10 päivää -reilikortti tulisi mukavasti käytettyä, mutta toisaalta ohjelmat on tehty muutettavaksi – ja aikatauluakin voi löysentää. Ei edes haittaa, vaikka yksi päivä jäisi kortista käyttämättä. Todettakoon vielä, että Münhchenin seudun ja Salzburgin olen nähyt jo aiemmin, joten nämä ovat vierailukohteista pois laskuista.

Ehdotuksia, kommentteja?

Panu Sloveniassa
Kevään 2010 reilillä päädyin Saksan ja Itävallan kautta Sloveniaan näille Mariborin portaille.

 

Posted by:Panu / Panun matkat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.