Puolassa jokaisen vanhankaupungin luonne ja ulkonäkö on erilainen. Mutta mikä kohteista onkaan kaikkein kaunein?

Puolalaisen kaupungin turismisuosiosta saa hyvän kuvan pistäytymällä vanhankaupungin aukiolla. Krakovassa turisteja parveilee kesäisin jopa riesaksi asti, mutta esimerkiksi Lublinissa on rauhallisempaa. Kohteesta riippumatta vanhankaupungin alue on edelleen kaupungin sydän, jonne suunnataan kahville, juhlimaan ja muuten vain nautiskelemaan vapaa-ajasta.

Suomalaisille turistille melko tuttuja alkavat olla jo Krakovan, Gdanskin ja Varsovan vanhatkaupungit. Näiden lisäksi Puolassa on kuitenkin koko joukko muitakin hienoja historiallisia keskustoja, etunenässä Poznań, Wrocław, Toruń ja Lublin, jotka odottavat löytymistään matkakohteina.

Lumoava Lublin
Lublinin vanhaakaupunkia.

Nyt puolalainen verkkolehti Gazeta.pl etsii matkailuosionsa verkkokyselyssä kauneinta puolalaista kaupunkia. Kysely on puolaksi, mutta vastaaminen kyllä onnistuu helpon toteutuksen vuoksi ilman kielitaitoa. Katselkaa kuvia kaupungeista ja äänestäkää suosikkianne. Ennakkosuosikki on Krakova, mutta hyviä haastajia löytyy useita.

Tiistai-iltana 28.6. Wrocław johti yllättävän selvällä äänijakaumalla (35 vs 19 %) Krakovaa. Mielenkiinnolla odotan lopullisia tuloksia ja suosittelen Puolan kauniita kaupunkeja matkakohteeksi kaikille ikään, sukupuoleen tai mihinkään muuhunkaan katsomatta.

Puolalaisen vanhankaupungin yleisfiilikseen johdattelee leikkaamani video, joka vie Krakovan, Poznanin, Gdanskin ja Varsovan kaduille.

P.S. Iloitsen kyselyn lopputuloksesta: voittajaksi valikoitui Puolan kotikaupunkini Poznań, josta voit lukea lisää Rantapallolle kirjoittamistani matkaoppaasta sekä aiemmista ja tulevista postauksistani.

Posted by:Panu / Panun matkat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.