Toinen päivä Tel Avivissa alkaa lähestyä loppuaan. Tänne päästäkseen täytyi selvitä melkoisista kuulusteluista lennonvaihdon yhteydessä Wienissä. Kyseltiin muun muassa matkan tarkoitusta, ammattia – ja mahdollisesti mukana olevista pommeista. Onneksi läpäisin kuulustelut kunnialla!

Lensin Israelin lentoyhtiöllä El-Alilla. Lennolla huomioni kiinnitti makeahko tuoksu, joka tuntui leijailevan kaikkialla. Samankaltainen tuoksun aistii myös täällä Tel Avivissa monin paikoin. Syynä lienee se, että täällä pidetään makeista mauista: makea on täällä todella makeaa.

Terveiset Tel Avivista Parin päivän aikana on tullut maisteltua paljon erilaisia ruokia. Jo nyt voin sanoa, että ruoka on Israelissa aivan mahtavaa. Etenkin hotellin aamiaisbuffetin valtavuus hämmästyttää. Kosher-sääntöjen vuoksi mukana ei muuten ole lainkaan lihatuotteita, mutta erilaisia salaatteja ja kalaa tarjotaan sitten sitäkin runsaammin.

Ensimmäisenä aamuna löytyi aikaa testata kaupungin hienohiekkaiset rannat omatoimisesti. Sen jälkeen olen oppaan johdolla vaellellut erilaisilla markkinapaikoilla sekä katsastanut yhden kaupunginosan nähtävyydet perusteellisesti. Lehdistömatkalla kun ollaan, niin äänentallennin on ollut kovassa käytössä sekä muistiinpanojen että haastattelujen tekoa varten.

Markkinapaikkojen kierroksella pikkuliikkeiden määrä, valikoima ja kaupanteon kovaäänisyys ällistyttivät. Yleisesti taas suomalaista hirvittää paikallisten kuskien tapa tööttäillä autojen torvilla pienimmästäkin ärsykkeestä.

Nyt on aika suunnata Tel Avivin yöhön paikallisten opastuksella. Saa nähdä, millainen meno on sapattipäivän iltana. Huomenna sitten tutustumaan kunnolla jäljellä oleviin nähtävyyksiin: Vanhaan Jaffaan, joka on tuhansia vuosia vanha satamakaupunki ja nykyisin osa Tel Avivia, sekä niin kutsuttuun Tel Aviviin Valkoiseen kaupunkiin, joka on Unescon suojelukohde ja jonka 1920–30-luvuilla rakennetut talot edustavat tyyliltään Bauhaus-arkkitehtuuria.

Terveiset Tel Avivista
Tel Avivin rannat kaupungin kupeessa ovat komeaa katseltavaa.
Terveiset Tel Avivista
Aurinko paistaa ja lämpöä riittää, samoin kuin ihmisiä. Rannoilla on kuitenkin mukavasti tilaa.
Panun-matkat-Tel-Aviv-2
Tuore matkabloggaaja ja tuore kesätoimittaja poseeraa taustallaan Tel Avivin vanhin osa – Vanha Jaffa.
Posted by:Panu / Panun matkat

<p>Puolassa asunut ja Trans-Siperian junaillut Panu intoilee Itä-Euroopasta ja lämpenee vähemmän tunnetuille matkakohteille. Matkalla tärkeitä ovat elämykset ja kokemukset: kosketukset paikalliseen kulttuuriin, tapahtumat, nähtävyydet ja hyvät näköalat. Pienen tytön isänä Panu arvostaa myös lähimatkailua ja tasokasta majoitusta.</p>

Vastaa