Israeliin lehdistömatkalle

Historiaa ja lämpöä luvassa, aivan kuten Bosnian Mostarissa viime vuonna.

Lähden tänään ensimmäiselleni ulkomaanmatkalleni Puolasta paluun jälkeen. Kesätyöni Rantapallossa vie minut viiden päivän lehdistömatkalle Israeliin.

Kerroin edellisessäni postauksessani, että työskentelen tänä kesänä Rantapallossa toimittajana. Kirjoitan erityisesti artikkeleja ja kohdeoppaita maista ja kaupungeista, joissa olen matkustanut aiemmin itse. Työ tuo kuitenkin myös uuden matkakokemuksen, kun lähden tänään Rantapallon edustajana lehdistömatkalle Israeliin. Matkan pohjalta kirjoitan ainakin useita artikkeleita Rantapalloon ja ehkä päivitän myös tätä harrastuspohjaista blogiani.

Israel vaikuttaa erikoislaatuiselta ja hyvin kiinnostavalta matkakohteelta. Olen viime vuosina niittänyt mainetta vähemmän tunnettujen matkakohteiden, kuten Mongolian ja Serbian, koluajana. Hieman tuntuu, ettei Israel ainakaan muuta mainettani tässä suhteessa.

Israelissa minua kiinnostaa ranta- ja kaupunkiloman sekä historiallisten nähtävyyksien yhdistäminen. Maahan sijaitsee alueella, josta kristinusko sai alkunsa. On hyvin mielenkiintoista päästä näkemään osa maan lukuisista historiallista kohteista ja tutustua paitsi kristinuskon myös islamin ja juutalaisuuden pyhiin paikkoihin Jerusalemissa, kolmen uskonnon pyhässä kaupungissa.

Matkailijana olen aina eniten kiinnostunut historiallisista nähtävyyksistä, mutta en pistä pahakseni hyviä aktiviteetti- ja illanviettomahdollisuuksia, joita Israelissa pitäisi riittää. Tässä suhteessa olen innoissani siitä, että matkalla tukikohtaa pidetään Tel Avivissa, suurkaupungissa jolla on kilometrikaupalla rantaviivaa. Ainakin Kroatian Dubrovnikissa historian ja rantojen yhdistelmä upposi mainiosti. Tällä kerralla mittakaava kuitenkin on monin verroin suurempi kuin Kroatian piskuisessa linnakekaupungissa.

Rannalla löhöilyyn tällä matkalla tosin tuskin jää aikaa, sillä valmiiksi järjestettyä ohjelmaa riittää ja mielessäni pyörivät jatkuvasti artikkelit ja kirjoittaminen. Toivottavasti saan paikallisilta hyvät vinkit juttuihini, joita voi tulevien viikkojen aikana lukea Rantapallon artikkelipuolelta.

Muuten nyt näyttää siltä, että nykyään en pysty oleskelemaan Suomessa kuin vajaat puoli vuotta kerrallaan. Tällä kertaa lähtö koitti neljän ja puolen kuukauden oleskelun jälkeen. Kelloja täytyy kääntää aika paljon taaksepäin, jotta edellinen täysi puolivuotiskausi Suomessa tulisi vastaan!

Mutta nyt löpinät riittävät ja on aika suunnistaa Helsinki-Vantaalle. Tieni Israeliin käy Wienin kautta. Nauttikaahan kaikki Suomeenkin saapuneista hyvistä kesäsäistä, ottakaa aurinkoa ja käykää terassilla. Palataan asiaan ensi viikolla, jolloin todennäköisesti muistutan grillattua kukkoa…

Lieneeköhän luvassa jotain tällaista taas? Mongoliassa 2009.