Bloggaajan etuja – juomamatka maailman ympäri

Bloggaaminen todella kannattaa. Sitä saattaa päästä vaikka juomamatkalle maailman ympäri!

Rantapallo ja markkinointiviestintätoimisto Verbaali järjestivät suomalaisille bloggaajille tarkoitetun Juomamatka maailman ympäri -tapahtuman tiistaina 25.5.2011 ravintola Kitchen G18:ssa. Tilaisuus keräsi paikalle useita matka-, muoti- ja ruokabloggaajia. Illan ohjelma koostui erilaisten juomien ja ruokien maistelusta.

Itse olin tilaisuudessa kaksoisroolissa: toisaalta tavallisena bloggaajana, toisaalta Rantapallon kesätyöntekijänä. Työroolini näkyi lähinnä siinä, että osallistuin tilaisuuden valmisteluihin muun muassa kokoamalla Rantapallon mainosseinän sekä valokuvaamalla osallistujia. Blogikäyttöön puolestaan tein videon, joka toivoakseni herättää tapahtuman henkiin teille lukijoille.

Valmistelu oli melko hikistä puuhaa, koska ravintolatiloissa ilmastointi petti ja lämpötila nousi melkoisiin lukemiin. Seinänkokoamisprojekti ei varsinaisesti auttanut asiaa. Juomamatkan vihdoin alkaessa tunsinkin olevani, hmm, hieman hiessä. Onneksi kuitenkin kylmät juomat viilensivät nopeasti!

Kirjoitan kesätoimittajana matkailujuttuja Rantapalloon.
Ennen vaihtoon lähtöäni toimin toimittajana mm. Ylessä. Maailmalta kotiuduttuani työllistyin kesätoimittajaksi Rantapalloon. Kirjoitan matkailujuttuja tämän kesän ajan.

Alkuun oli tarjolla herkullisia Kitchen G18:n tapaksia, joita söin hyvällä ruokahalulla. Sen verran oli ehtinyt tulla nälkä kaikista valmisteluista, että kyllä maistui!

Varsinaisella juomamatkalla maisteltiin erilaisia viinejä, kuohuviinejä sekä Pimm’s-pohjaisia drinkkejä. Tänä kesänä myyntiin tulee valmiiksi tölkitetty kolapohjainen Pimm’s-drinkki, josta pääsimme ottamaan hyvää ennakkotuntumaa. Maku ei ollut mitenkään paha.

Bloggaajan etujaIllan tarjonnasta suosikeikseni nousivat australialaisen Brown Brothersin viinit. Etenkin toinen tarjolla olleista punaviineistä teki vaikutuksen. Brown Brotherseja maistattanut Andreas Fanta oli erittäin ammattitaitoinen esittelijä. Hän havainnollisti viinien soveltuvuutta erilaisten ruokien yhteyteen maistiaisilla. Esimerkiksi pihviä demonstroitiin pippurilla ja lohta limellä.

Kaiken kaikkiaan opin illan jonkin verran uutta viinimaailmasta ja viinien maistelusta. Oli myös hauska tavata kasvokkain Rantapallon bloggaajia. Sen verran on tullut näitä matkablogeja täällä luettua!