Stuttgart 10. kerroksen kulmahuoneesta

Saksan matkailutoimiston bloggaajille järjestämä Schwarzwaldin-kierros päättyi minulle aiemmin tuntemattomaan Stuttgartiin. Majoituimme keskustan ulkopuolella sijaitsevaan Pullman Fontana -hotelliin, joka toi koollaan, korkeudellaan ja ulkoasullaan mieleen amerikkalaiset tornitalot.

Neljän tähden Pullman huokui luksustunnelmaa. Sisustusmateriaalit olivat arvokkaat aulasta alkaen, ja henkilökunta vaikutti erittäin ammattitaitoiselta. Hotellin palveluihin kuuluivat ravintola ja baari sekä kuntosali ja kylpylä. Vaikka osasin odottaa laatua, hämmennys valtasi mieleni, kun huoneeni oven takaa paljastui suuri kulmahuone.

10. kerroksessa munkki, mineraalivesi ja tervehdyskirje henkilökunnalta toivottivat minut tervetulleeksi. Hotellille ele on pieni, mutta vieraalle henkilökohtainen tervehdys merkitsee paljon! Oppaamme mainitsi hieman ohimennen, että munkkien tarjoaminen edustaa perinteistä saksalaista vieraanvaraisuutta. Jos satut tietämään traditiosta enemmän, kuulen siitä mielelläni lisää kommenttiboksissa.

Stuttgart sviitin ikkunasta
Pieni ele hotellilta, suuri merkitys vieraalle!

Huoneessa pysähdyin tuijottamaan näkymiä Stuttgartin keskustaan ja ympäröiville kukkuloille. Ilta hämärtyi hiljalleen, ja valo oli juuri sopiva kaupungin katseluun. Näkymät kuitenkin tallentuivat vain sisäisten silmieni eteen. Jätin kameran laukkuun ajatellen, että aamun valossa Stuttgartista saisi selkeämpiä kuvia blogiin. Ilmojen herra päätti kuitenkin toisin: aamulla Stuttgartia peitti sankka sumu, joka vei näkyvyyden lähes kokonaan.

Stuttgart blogi

Stuttgart jäi siis harmikseni miltei täysin näkemättä. Kolmen päivän karnevaalihumun ja nähtävyyskierrosten jäljiltä voimat eivät riittäneet iltaretkelle keskustaan, vaan jäin rentoumaan hotelliin ja nauttimaan illallista muiden bloggaajien ja oppaamme kanssa. Aamullakaan en keskustaan ehtinyt varhaisen lennon vuoksi.

Kulmahuoneeni pinnoista ja materiaaleista havaitsi pientä kulumaa, paikka ei ollut enää uusi. Muuten kaikki oli käytännössä täydellistä: viihtyvyydestä huolehtivat erinomainen sänky, erillinen työtila ja Nespresso-kone, jolla valmistin kahvia munkin seuraksi. Miellyttävä ammeellinen kylpyhuone kelpasi hyvin, vaikka olisi voinut olla suurempi.

Pullmanin ravintola tarjosi tasokkaan illallisen. Aloitin kurpitsakeitolla ja jatkoin salaatilla, uuniperunalla ja porsaanpihveillä pippurikastikkeessa. Aamiaiselta löytyi kaikki mitä kaivata saattoi kuohuviiniä myöten. Valitettavasti vaikeassa valossa ottamani kännykkäkuvat eivät tee oikeutta annoksille. Viimeisenä yhteisenä iltana bloggaajaryhmämme piti järkkärit piilossa.

Stuttgart hotelli
Poistuimme ravintolasta viimeisimpien joukossa.

Stuttgartin-visiittini jäi käytännössä yöpymiseksi erittäin hyvätasoisessa hotellissa, jota voin kokemani perusteella suositella lämpimästi. Täydestä olisi mennyt, jos minut olisi viety hotelliin sokkona ja kerrottu, että kyseessä on viiden tähden paikka. Kattavampaan arvioon yöpymiseni oli valitettavasti liian pikainen, koska ilta oli lyhyt ja aamu kiireinen. Heti aamiaisen jälkeen suuntasin vieressä sijaitsevalle S-Bahn-asemalle, josta ei ollut lentokentälle kuin muutaman pysäkin eli noin 10 minuutin matka.

Lopuksi haluan lähettää terveisiä 1-vuotissynttäreitään juhlineen Pako arjesta -blogin Jerrylle, joka keskittyy laatumatkailuun. Pullmanissa en voinut olla ajattelematta, miten hyvin hotelli sopisi blogisi teemaan!

Muokattu to 26.2. klo 13:44. Muutettu huonetyypin nimi sviitistä kulmahuoneeksi. Panun matkat pahoittelee sekaannusta. Postauksessa esitelty huone edustaa tyypiltään ”deluxe roomia”.

Postaus on toteutettu yhteistyössä Saksan matkailutoimiston ja Pullman Fontanan kanssa. Osallistuin helmikuussa perinteitä esittelevälle bloggaajamatkalle Schwarzwaldissa.