Saksan matkailutoimiston bloggaajille järjestämä Schwarzwaldin-kierros päättyi minulle aiemmin tuntemattomaan Stuttgartiin. Majoituimme keskustan ulkopuolella sijaitsevaan Pullman Fontana -hotelliin, joka toi koollaan, korkeudellaan ja ulkoasullaan mieleen amerikkalaiset tornitalot.

Neljän tähden Pullman huokui luksustunnelmaa. Sisustusmateriaalit olivat arvokkaat aulasta alkaen, ja henkilökunta vaikutti erittäin ammattitaitoiselta. Hotellin palveluihin kuuluivat ravintola ja baari sekä kuntosali ja kylpylä. Vaikka osasin odottaa laatua, hämmennys valtasi mieleni, kun huoneeni oven takaa paljastui suuri kulmahuone.

10. kerroksessa munkki, mineraalivesi ja tervehdyskirje henkilökunnalta toivottivat minut tervetulleeksi. Hotellille ele on pieni, mutta vieraalle henkilökohtainen tervehdys merkitsee paljon! Oppaamme mainitsi hieman ohimennen, että munkkien tarjoaminen edustaa perinteistä saksalaista vieraanvaraisuutta. Jos satut tietämään traditiosta enemmän, kuulen siitä mielelläni lisää kommenttiboksissa.

Stuttgart sviitin ikkunasta
Pieni ele hotellilta, suuri merkitys vieraalle!

Huoneessa pysähdyin tuijottamaan näkymiä Stuttgartin keskustaan ja ympäröiville kukkuloille. Ilta hämärtyi hiljalleen, ja valo oli juuri sopiva kaupungin katseluun. Näkymät kuitenkin tallentuivat vain sisäisten silmieni eteen. Jätin kameran laukkuun ajatellen, että aamun valossa Stuttgartista saisi selkeämpiä kuvia blogiin. Ilmojen herra päätti kuitenkin toisin: aamulla Stuttgartia peitti sankka sumu, joka vei näkyvyyden lähes kokonaan.

Stuttgart blogi

Stuttgart jäi siis harmikseni miltei täysin näkemättä. Kolmen päivän karnevaalihumun ja nähtävyyskierrosten jäljiltä voimat eivät riittäneet iltaretkelle keskustaan, vaan jäin rentoumaan hotelliin ja nauttimaan illallista muiden bloggaajien ja oppaamme kanssa. Aamullakaan en keskustaan ehtinyt varhaisen lennon vuoksi.

Kulmahuoneeni pinnoista ja materiaaleista havaitsi pientä kulumaa, paikka ei ollut enää uusi. Muuten kaikki oli käytännössä täydellistä: viihtyvyydestä huolehtivat erinomainen sänky, erillinen työtila ja Nespresso-kone, jolla valmistin kahvia munkin seuraksi. Miellyttävä ammeellinen kylpyhuone kelpasi hyvin, vaikka olisi voinut olla suurempi.

Pullmanin ravintola tarjosi tasokkaan illallisen. Aloitin kurpitsakeitolla ja jatkoin salaatilla, uuniperunalla ja porsaanpihveillä pippurikastikkeessa. Aamiaiselta löytyi kaikki mitä kaivata saattoi kuohuviiniä myöten. Valitettavasti vaikeassa valossa ottamani kännykkäkuvat eivät tee oikeutta annoksille. Viimeisenä yhteisenä iltana bloggaajaryhmämme piti järkkärit piilossa.

Stuttgart hotelli
Poistuimme ravintolasta viimeisimpien joukossa.

Stuttgartin-visiittini jäi käytännössä yöpymiseksi erittäin hyvätasoisessa hotellissa, jota voin kokemani perusteella suositella lämpimästi. Täydestä olisi mennyt, jos minut olisi viety hotelliin sokkona ja kerrottu, että kyseessä on viiden tähden paikka. Kattavampaan arvioon yöpymiseni oli valitettavasti liian pikainen, koska ilta oli lyhyt ja aamu kiireinen. Heti aamiaisen jälkeen suuntasin vieressä sijaitsevalle S-Bahn-asemalle, josta ei ollut lentokentälle kuin muutaman pysäkin eli noin 10 minuutin matka.

Lopuksi haluan lähettää terveisiä 1-vuotissynttäreitään juhlineen Pako arjesta -blogin Jerrylle, joka keskittyy laatumatkailuun. Pullmanissa en voinut olla ajattelematta, miten hyvin hotelli sopisi blogisi teemaan!

Muokattu to 26.2. klo 13:44. Muutettu huonetyypin nimi sviitistä kulmahuoneeksi. Panun matkat pahoittelee sekaannusta. Postauksessa esitelty huone edustaa tyypiltään ”deluxe roomia”.

Postaus on toteutettu yhteistyössä Saksan matkailutoimiston ja Pullman Fontanan kanssa. Osallistuin helmikuussa perinteitä esittelevälle bloggaajamatkalle Schwarzwaldissa.

Posted by:Panu / Panun matkat

12 replies on “Stuttgart 10. kerroksen kulmahuoneesta

 1. Kiitos kovasti synttärionnitteluista ja blogin mainitsemisesta :)! Tällaisesta tulee kyllä erityisen hyvä mieli!

  Täytyy myöntää, että laatumatkailusta huolimatta nuo sviittikokeilut ovat jääneet aika vähälle (lue: ei kokemusta), mutta olet täysin oikeassa, että tuo sopisi blogin teemaan täydellisesti… enkä minäkään pistäisi tuota pahakseni ;).

  Sanoit erityisen hyvin, että tuo hotellin ele on pieni itse hotellille (ainakin kustannuksiltaan), mutta suuri juttu vierailijalle. Olen itse täysin samaa mieltä ja olen tainnutkin sanoa sen samalla tavalla jossain postauksessani. Kunpa useampi hotelli tajuaisi tämän ja muistaisi sen erityisesti silloin, kun vieras tulee viettämään vaikkapa juhlapäivää hotellille. Ei ole mikään yllätys, että tietyt, tämän osaavat hotellit ovat erittäin suosittuja matkailijoiden keskuudessa (esim. Jyväskylän Paviljonki).

  Kun ei ole paljoa aikaa viettää hotellilla, tiedän itsekin, että on harmillista, kun ei ehdi tekemään kattavaa arvostelua tai muuta postausta, mutta tämä oli mielestäni mainio postaus ja kertoi hotellista juuri tarpeeksi huomioiden ajan, joka oli käytettävissä :).

  Seurailin blogisi puolelta muutenkin tätä reissua ja täytyy myöntää, että hauskalta on näyttänyt!

 2. Ole hyvä! 🙂 Enpä muuten minäkään ollut aiemmin yöpynyt tuon tyyppisessä huoneessa. Ja muistelinkin, että olit varmasti puhunut tervehdyksen tärkeydestä. Pullmanilta lipsahti siihen valitettavasti ”Mrs.” 😀 Mutta hyvä tarkoitus on tärkeintä.

  Ja kyllä oli hauska reissu! Lisää juttuja on tulossa pian.

  1. Tuo ”mrs” on yllättävän ärsyttävä juttu, joka on tullut omallekin kohdalle jopa silloin, kun olen korjannut, että se on ”mr”, mutta se on silti jatkunut xD.

 3. Thaimaassa on tullut testattua Pullman-hotelli eikä se kyllä kylmäksi jättänyt 🙂 Mikä harmi että sumu peitti näköalat!
  Kahvikone voisi kuulua jokaisen luksushuoneen varusteluun. Merkitsee niin paljon.

  1. Tämän kokemuksen perusteella Pullman onkin tosi jees. Kiva kuulla muitakin kokemuksia! Ja ehdottomasti kahvista aina plussaa! Se on semmoinen pieni kiva lisä. Mä itse asiassa laitan kahvit yleensä heti ekana huoneessa, jos masiina löytyy. 🙂

 4. Jerryn linkkaamana piipahdin katsomassa kuvia. Eikö tuossa ollut ihan oikeasti olohuonetta lainkaan, mitään isompaa istuinaluetta ja kaikesta huolimatta sviitti? Hupsheijaa, pienestä on sviittinimi ansaittu, tässä tapauksessa huoneen koko lienee ollut se syy. Anteeksi kritisointini mutta muutamia sviittejä elämässäni nähneenä tämä nyt kyllä hieman ihmetytti. Anyway, pienet eleet on aina kivoja ja ruoka näytti maittavalle. Anteeksi pöhinäni tuosta sviitistä. Niin juu, ja olen erottanut pikkuisen toimintatilejäni ja profiilejani turvallisuussyistä joten vastahaukut saa osoittaa Passionate Traveller-bloggaajalle 😉

  1. Kiitos kommentistasi. Huoneessa oli iso työtila ja eteinen, välikäytävä ja sitten ”tavallinen” huone. Itse olin täysin kokematon tämäntyyppisten huoneiden suhteen, olkoonkin, että neljän ja viiden tähden hotelleissa olen yöpynyt useasti. Isompiakin sviittejä (’suiteja’) on tuossa Pullmanissa tarjolla. Kutsuimme näitä huoneita ”corner suiteiksi”, mutta olet siinä mielessä oikeassa, että sviitti tarkoittaa sananmukaisesti suurta (ylellistä) hotellihuoneistoa. Ehkä olisi pitänyt kutsua tätä kulmahuoneeksi. Ja nyt kun katsoin tarkemmin Pullmanin sivuja, niin virallinen tyyppi on ”kulmassa sijaitseva deluxe room”. Pahoittelen hämmennystä, mutta ajattelin sviitin olevan paras suomennos.

   1. No hyvä etteivät olleet läppäisseet tätä huonetta hotellin oikeilla sivuilla suite-nimen alle sillä se olisi laskenut hotellin tasoa kummasti. Kiitos kun selvensit asiaa, olen sen verran busy töissä (hyi minua kun nettailin töissä muutaman minuutin ennen lounasta) etten kerennyt ruveta kaivelemaan hotellia ja tutkia itse asiaa tarkemmin.

  1. Pari viikkoa on nyt näyttänyt tältä. Ajattelin tätä kokeiluksi, mutta taitaa jäädä ihan vakituiseksi, koska tykkään tästä niin paljon. Ajattelin selkeyttää asioita ulkoasun suhteen ja karsia turhaa sälää. Valitsin teeman, joka on mahdollisimman näyttävä mutta luettava isolta näytöltä ja toisaalta aiempaa mobiiliystävällisempi (olkoonkin, että edellinenkin teema oli responsiivinen). Kiva kuulla, että tykkäät!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.