Press Enter / Return to begin your search.

10 thoughts on “Bosnian Mostar – kontrastien kaupunki”

 1. Sarajevoon rakastuin ensimmäisellä reilillä niin, että olen sen jälkeen palannut sinne uudelleenkin, toisella kerralla kuukaudeksi.

  Mostar taas…. Sarajevon jälkeen se ei oikein sykähdyttänyt, vaikka sillan läheisyydessä kaunista olikin ja Neretva hehkui sinisyyttä. Junamatka Sarajevosta Mostariin oli kuitenkin uskomattoman upea, mutta kuten mainitsit, se tietty paikallisvärin pois kuluminen häiritsi.

  1. Samaa mieltä! Sarajevo oli upea ja erikoinen kaupunki ja nousi yhdeksi suosikeistani. Mostarista: En oikeastaan edes halua ajatella, kuinka paljon turisteja on nyt neljä viisi vuotta käyntini jälkeen. Mostariahan ”pilaa” varmasti se, että Kroatian puolelta tehdään sinne niin paljon turistiretkiä.

   1. Jep. Jotenkin oli shokki, kun sillalla tuli vastaan äänekäs suomalaisryhmä oppaan johdolla (06/2012): ”Antakaa näille pojille rahaa niin ne hyppää!”.

 2. Käyty on 🙂 Aika hätkähdyttävinä pidin oppaiden kertomusta siitä miten kaupunki on edelleen jakautunut jokseenkin tiukasti kahtia, esimerkiksi lapset käyvät eri kouluissa. Myös sodan jäljet monen talon seinässä muistuttivat siitä, että vaikka miten lähellä Euroopassa ollaan, niin sodasta ei ole kovin pitkää aikaa.

 3. Ei ole tullut käytyä Mostarissa, mutta ihan kivalta näytti tuossa videossa. Kroatiaan olen tänä vuonna menossa ja voisi sieltä katsella retkeä Mostariin.

 4. Kävin Mostarissa muutama vuosi sitten juuri tuollaisella päiväretkellä Dubrovnikista käsin ja täytyy sanoa, että kaupunki jätti aika ristiriitaiset tuntemukset varmaan osittain juuri sen takia, millainen historia paikalla on. Opas kertoi meille matkan aikana pieniä asioita, joissa historia edelleen näkyi ja se tuntui hämmentävältä. Onneksi kaupungissa pystytään kuitenkin nykyään elämään sopuisasti keskenään. Mutta kaunis paikka kuin mikä, maisemat olivat huikeita!

  1. Jep, kontrastien kaupunkihan se tosiaan on. Toisaalta kaunis, toisaalta surullinen. Toisaalta sympaattinen, toisaalta turistirysä. Opastus on muuten varmasti ollut ihan jees, etenkin jos on osannut kertonut pikkujuttuja.

Vastaa

 • Autumn in Warsaw. This is the Łazienki Palace, built in the 17th century.
•
•
•
•
•
#warsaw #lazienkinpalace #Łazienki #warszawa #varsova #poland #puola #cityscape #palace #castle #landscape_lovers #landscapephotography #fantastic_earth #landscape_captures #ic_landscapes #colors_of_day #ig_shotz #ourplanetdaily #landscapehunter #special_shots #panunmatkat #travelblog #olympus #getolympus #ig_shotz #shotzdelight #ourmoodydays #visitpoland
 • Autumn light in Copenhagen. 🇩🇰
•
•
•
•
#copenhagen #kööpenhamina #tanska #denmark #cityscape #urban #canon200d #canonsl2 #canonsyksy #lightroom #syksy #autumn #panunmatkat #matkablogi #travelblog #ourplanetdaily #awesomeearth #earthpix #earthofficial #discover_europe_ #landscapes #artofvisuals #urbanscape
 • Very impressive #Sunset in Helsinki today.
•
•
•
•
•
#canonsl2 #canonsyksy #canon_photos #auringonlasku #ig_finland #helsinki #myllypuro #matkablogi #panunmatkat #yleluonto #mtvsaa #ylesaa #somethingmagical #liveforthestory
 • I’ve been really happy my little #Canon200d for well over a year now. Both its image quality and usability are great. Actually, I’ve never been so satisfied with any of my previous cameras. Our relationship can only get better with new lenses I’m constantly looking for. Yesterday I found a bargain deal of a #Canon 55-250 mm IS STM. The price-quality ratio seems unbeatable – excellent sharpness and superb range. Here’s my first shot with it – the half of the #Moon.
•
•
•
•
•
#canonsl2 #canonsyksy #canon_photos #kuu #moon #moonphotography #ig_finland #helsinki #myllypuro #kuutamo #matkablogi #panunmatkat #moonlight #night #yleluonto #mtvsaa #ylesaa #astrophotography #taivas #avaruus #astro #nightsky #somethingmagical #liveforthestory #moon_of_the_day
 • This beauty – let’s celebrate it while it lasts. 🍁
•
•
•
•
#shotoniphone #iphone8plus #lightroom #lightroomhdr #suomiretki #visitfinland #discoverfinland #helsinki #syksy #autumn #visithelsinki #leaves #autumncolors #ruska #mtvsaa #ylesaa #yleluonto #panunmatkat #matkablogi #travelblog #ourplanetdaily #awesomeearth #earthpix #earthofficial #discover_europe_ #landscapes #artofvisuals
 • Golden, colorful leaves and the deep blue sky – it just cannot get any better. 🍁
•
•
•
•
#shotoniphone #iphone8plus #lightroom #lightroomhdr #suomiretki #visitfinland #discoverfinland #helsinki #syksy #autumn #visithelsinki #leaves #autumncolors #ruska #mtvsaa #ylesaa #yleluonto #panunmatkat #matkablogi #travelblog #ourplanetdaily #awesomeearth #earthpix #earthofficial #discover_europe_ #landscapes #artofvisuals #suomi #finland

lepanu @ Instagram