Press Enter / Return to begin your search.

10 thoughts on “Bosnian Mostar – kontrastien kaupunki”

 1. Sarajevoon rakastuin ensimmäisellä reilillä niin, että olen sen jälkeen palannut sinne uudelleenkin, toisella kerralla kuukaudeksi.

  Mostar taas…. Sarajevon jälkeen se ei oikein sykähdyttänyt, vaikka sillan läheisyydessä kaunista olikin ja Neretva hehkui sinisyyttä. Junamatka Sarajevosta Mostariin oli kuitenkin uskomattoman upea, mutta kuten mainitsit, se tietty paikallisvärin pois kuluminen häiritsi.

  1. Samaa mieltä! Sarajevo oli upea ja erikoinen kaupunki ja nousi yhdeksi suosikeistani. Mostarista: En oikeastaan edes halua ajatella, kuinka paljon turisteja on nyt neljä viisi vuotta käyntini jälkeen. Mostariahan ”pilaa” varmasti se, että Kroatian puolelta tehdään sinne niin paljon turistiretkiä.

   1. Jep. Jotenkin oli shokki, kun sillalla tuli vastaan äänekäs suomalaisryhmä oppaan johdolla (06/2012): ”Antakaa näille pojille rahaa niin ne hyppää!”.

 2. Käyty on 🙂 Aika hätkähdyttävinä pidin oppaiden kertomusta siitä miten kaupunki on edelleen jakautunut jokseenkin tiukasti kahtia, esimerkiksi lapset käyvät eri kouluissa. Myös sodan jäljet monen talon seinässä muistuttivat siitä, että vaikka miten lähellä Euroopassa ollaan, niin sodasta ei ole kovin pitkää aikaa.

 3. Ei ole tullut käytyä Mostarissa, mutta ihan kivalta näytti tuossa videossa. Kroatiaan olen tänä vuonna menossa ja voisi sieltä katsella retkeä Mostariin.

 4. Kävin Mostarissa muutama vuosi sitten juuri tuollaisella päiväretkellä Dubrovnikista käsin ja täytyy sanoa, että kaupunki jätti aika ristiriitaiset tuntemukset varmaan osittain juuri sen takia, millainen historia paikalla on. Opas kertoi meille matkan aikana pieniä asioita, joissa historia edelleen näkyi ja se tuntui hämmentävältä. Onneksi kaupungissa pystytään kuitenkin nykyään elämään sopuisasti keskenään. Mutta kaunis paikka kuin mikä, maisemat olivat huikeita!

  1. Jep, kontrastien kaupunkihan se tosiaan on. Toisaalta kaunis, toisaalta surullinen. Toisaalta sympaattinen, toisaalta turistirysä. Opastus on muuten varmasti ollut ihan jees, etenkin jos on osannut kertonut pikkujuttuja.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • ❄️🍂🤩
°
°
°
#xperia #takenwithxperia #meinxperia #xperia1 #syksy #syksynvärit #kuura #ruska #autumnvibes🍁 #autumncolors🍁  #helsinki #macrophotography #macro_vision #macro_captures_nature  #ylesaa #ylesää #mtvsaa  #panunmatkat #finland #suomi #visithelsinki #myhelsi
 • Today's sunset 🌇
°
°
°
°
#xperia #takenwithxperia #meinxperia #xperia1 #korkeasaari #helsinkizoo #sunset #sunset_pics #sunset_vision #auringonlasku #ylesaa #ylesää #mtvsaa  #panunmatkat #urban #cityscape #finland #suomi #visithelsinki #myhelsinki #landscapephotography #landscape_love
 • Wide angle in your pocket opens up new photography possibilities. I took this one with Sony Xperia 1.
•
•
•
•
#xperia #takenwithxperia #meinxperia #xperia1 #espoo #keilaniemi #crane #wideangle #truecolours #panunmatkat #urban #cityscape #finland #suomi #construction #landscapephotography #landscape_love
 • First August Monday in #Hakaniemenranta.
 • And we watched sunset...
•
•
•
•
•
#helsinki #myhelsinki #lightroomhdr #viikki #hallainvuori #itähelsinki #withgalaxy #summer #kesä #suomenkesä #visithelsinki #suomi #suomiretki #finland #artofvisuals #thisisfinland #visualsoflife #discoverfinland #ig_finland #visitfinland #panunmatkat #travelblog #matkablogi #ylesaa #mtvsaa #auringonlasku #sunset_pics #sunset_love #ifolor #kuvakisa
 • Orange tube + sunset #shotoniphone
•
•
•
•
•
#helsinki #myllypuro #mtvsaa #ylesaa #ig_finland #panunmatkat #lightroomhdr #landscape_lovers #landscapephotography #fantastic_earth #landscape_captures #ic_landscapes #visitfinland #visithelsinki #suomiretki #ourfinland #cityscape #auringonlasku #sunset #sunset_vision #sunset_pics #metropoliaamk @metropolia_uas

lepanu @ Instagram