OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Isä ja tytär Travemündessä.
Vauva ja joulukuusi
Tyttäreni joulukuusen vierellä.

Minun sukuni joulut ovat murroksessa, sillä tästä vuodesta eteenpäin vietämme joulua uuden sukupolven ehdoilla. Oma tyttäreni on nyt yhdeksän ja puoli kuukautta, ja hänen kaksi serkkuaan ovat hieman vanhempia. Hiljattain tyttäreni on alkanut harjoitella kävelemistä, ja kuin joulun kunniaksi hän oppinut ottamaan kymmenkunta askelta ilman tukea; taaperokärryn kanssa hän kulkee jo ympäri asuntoa. Myös puheessa ja tahdossa on tapahtunut voimakasta kehitystä. Kuulemme tunnista toiseen sanoiltaan täysin tunnistettavaa riimittelyä: tyttäreni tuntuu ymmärtävän hokemiensa ilmaisujen ”minä-minun-minä” ja ”anna-anna-anna” merkityksen. Tahto jakaa isän ja äidin kanssa kaikki onkin vahvistunut kovasti, ja niin vanhempien ruoat, lukemiset, vaatteet kuin elektroniset vimpaimetkin pitäisi saada itse testattavaksi. Ja jouluna pitäisi sitten pitää tyttö tyytyväisenä herkkuja notkuvassa pöydässä…

Jouluni olen viettänyt aina Suomessa perinteisesti perhepiirissä; suvullani ei ole normaalista poikkeavia joulutradioita. Hyvä joulu rakentuu yhdessäolosta, maukkaasta ruoasta ja joulukoristeista. Uuden sukupolven myötä viime vuosina paitsioon jäänyt lahjojen jako ottaa jälleen paikkansa ohjelmistossa, ja ehkäpä joulupukkikin palaa kuvioihin tulevina jouluina. Suurella mielenkiinnolla odotan, miten tyttäreni ottaa lahjat vastaan ja mitä hän tuumii kaikista joulukoristeista. Sopivasti jouluksi saapuneet lumet hän on pistänyt merkille, ja tämä pieni tajunnanvirta onkin hyvä päättää kuvakavalkadiin lumen ja joulukoristelujen kaunistamasta Helsingistä.

Toivotan oikein mukavaa ja rauhallista joulua 2014 kaikille Panun matkojen lukijoille! Alla olevat kuvat voit klikata auki galleriaksi.

Posted by:Panu / Panun matkat

9 replies on “Ensimmäinen joulu isänä

 1. Lapsen tulo tuo varmasti uudenlaisen merkityksen joulunviettoon. 🙂 Rauhallista joulun aikaa ja onnea uuteen vuoteen koko perheelle!

 2. Kiva muistutus omalta osaltaan siitä, että miten elämän kiertokulku näkyy näissä perinteisissä juhlissa – meillä, kun ei ole lapsia kuvioissa – lahjat ja joulupukki ei kuulu enää jouluun, ruoka ja rauhallinen oleilu ja ulkoilu sen sijaan. Ja, jos vaan kotimaassa olemme, niin ystävien perinteiset Tapaninpäiväglögit.

  Teidän osaltanne meno taitaa tulevina vuosina vielä vauhdittua kun tyttärenne oikeasti alkaa ymmärtää joululahjojen ideaa 🙂

  Hyvää Uutta Vuotta koko perheellenne toivotellen,

  Pirkko

  1. Minäkin toivotan teille hyvää uutta vuotta! Kyllähän tuo meno tosiaan tästä vielä vauhdittuu. Ensi vuonna pienokainen ymmärtää jo joulun ideankin jollakin tavalla…

 3. Mielenkiintoinen blogi! Löysin tämän vasta äskettäin, mutta seuraan varmasti jatkossa! Hyvää pian alkavaa vuotta 2015!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.