Döner Harju syntyi täyttämään suuren markkinaraon Helsingissä. Tasokasta kebabravintolaa ehdittiin odottaa vuosia, ja kun tieto Döner Harjun perustamisesta tuli julkisuuteen, sosiaalinen media täyttyi hypetyksestä jo ennen kuin yhtäkään annosta oli syöty. Itsekin kebabin ystävänä hehkutin uutista Twitterissä.

Döner Harjusta innostuin, koska Helsingin aiemmasta kebabtarjonnasta olin kasvanut ulos matkoillani maailmalla. Suomalainen normikebab oli alkanut tökkiä erityisesti teollisen lihan ja yksipuolisten salaattien vuoksi. Tilanteeseen olin toivonut muutosta, ja itsetehtyyn lihaan luottava Döner Harju tuntui vastaavan toiveisiini. Erityistä luottamusta herätti se, että paikan perustajat, Savoyssa ja Ateljé Finnessä työskennelleet Jari Lönnberg ja Reima Mäenpää olivat hakeneet oppia Euroopan kebabpääkaupungeista, Istanbulista ja Berliinistä. Jälkimmäisessä olen minäkin nauttinut elämäni parhaimmat kebabit.

Minun Helsinkiäni: Döner Harju

Döner Harju on niin suosittu, että jonottamiseen kannattaa varautua

Alkuvuodesta avanneen Döner Harjun lento ei tunnu katkenneen missään vaiheessa. Paikkaa on hehkutettu somessa ja lehdissä sekä turuilla ja toreilla. Pitkät jonot ovat saavuttaneet legendaarista mainetta, ja kaiken kruunuksi HS-Nyt valitsi Döner Harjun Helsingin parhaaksi pikaruokaravintolaksi marraskuussa. Oma kiinnostukseni realisoitui teoiksi melkoisella viiveellä: vasta viime viikolla söin Döner Harjussa ensimmäistä kertaa.

Saavuin paikalle Oulusta kylään tulleen kielikurssikaverini kanssa. Ouluhan tunnetaan laajasta kebab- ja pizzavalikoimastaan, ja kaverini vitsailikin, että oululaiselle kebabin tarjoaminen on poikkeuksellisten korkeiden laatuvaatimusten vuoksi riskibisnestä. Perjantai-iltapäivänä lounasajan loppupuolella kuuluisaa jonoa ei sentään ollut, mutta ravintola näytti täydeltä. Katselimme tilannetta hetken ulkopuolelta, josta näki hauskasti sekä ravintolaan että keittiöön, ja syöksyimme sisään heti, kun asiakkaita nousi pöydästä.

Döner Harju ei ole suuri, asiakkaita mahtuu istumaan arviolta parikymmentä. Sisustus noudattaa mutkatonta linjaa ilman hienouksia. Lounasaikaan myynnissä oli menu, johon iskimme kiinni. 9,5 euron hintaan sai keiton, kebabin ja kahvin. Lihaksi valitsimme lammasta, vaihtoehtoina olivat myös possu ja seitan. Juomavalikoima taas käsitti – kebabravintolalle poikkeuksellisesti – viinejä sekä oluita ja limuja.

Lunastiko Helsingin hehkutetuin kebab odotukset?

Tilaukset tehtiin tiskiltä, ja mukaan sai tilausnumeron, jonka perusteella annokset tuotiin pöytään; keitto ja kahvi haettiin itse ikkunalaudalta. Pitkään ei tarvinnut odottaa, kun hyvältä tuoksuva annos saapui. Lampaanlihan seurana oli tuoreita yrttejä, mausteista tomaatti- ja jogurttikastiketta, paahdettua foccacia-leipää, marinoitua punakaalia ja sipulia sekä päivän makuna tapenadea eli oliivitahnaa. Annoksen tyyli erosi tyystin peruskebabmätöstä, ja heti ensihaarukallisella tuli selväksi, että Döner Harju painii aivan eri sarjassa kuin viiden kuuden euron kebabbilat.

Mausteinen alkukeitto takasi maistuvan startin, ja itse kebabannoksessa oli kaikki kohdallaan: Maut olivat vahvoja, mutta eivät peittäneet toisiaan alleen. Yrttisyys ilahdutti, eikä valkosipuli dominoinut. Tapenade yllätti positiivisesti, ja liha oli selvästi parempaa kuin normikebab. Leipä taas oli suorastaan loistavaa, ja itselleni erityisen maistuva osuus oli punakaalisalaatti, jota olen tottunut syömään kebabin kanssa Saksassa ja Puolassa.

Kun mausteinen alkukeitto ja kahvikin tekivät kauppansa, en voi kuin yhtyä Döner Harjua kehuneisiin ja todeta, että täällä on käytävä jatkossa useammin. Erityisesti haluan kokeilla Helsingin ravintolatarjonnassa varsin ainutlaatuista kebab-viini-illallista.

Döner Harju – Helsingin ylistetyintä kebabia

Döner Harjun löydät osoitteesta Fleminginkatu 23 00500 Helsinki.

Posted by:Panu / Panun matkat

16 replies on “Döner Harju – Helsingin ylistetyintä kebabia

 1. Döner Harju on kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen – näin kasvissyöjänäkin. Nimittäin Dönerin ”kasviskebabikin” on varsin mainio, mistä on pakko antaa lisäpisteitä. Ei ihme, että suosio tuntuu vaan jatkuvan. 🙂

 2. Eikä hintakaan lounaalle näyttäisi päätä huimaavan! Normikebuloissakin saattaa se annos huidella parhaimmillaan siellä 8 euron kieppeillä. En ole mikään suuri kebun ystävä, mutta joskus iskee himo. Pitää ensi kerralla koittaa käydä himon iskiessä tuolla 🙂

  1. Joo, lounaan hinta-laatusuhde on loistava. Sinne vain testaamaan, ties vaikka ystävyyssuhteesi kebabin kanssa syvenisi huomattavasti. 😉 Iltaisin tuommoinen lautanen maksaa lähemmäs 15 euroa, rullan saa halvemmalla.

 3. Pitääkin selvittää saako tuolta tilattua ruokaa ennakkoon isommalle porukalle. On nimittäin sellaiselle mahdollisesti tarvetta :).
  Hyvä, että teit jutun tästä!

  1. Kiitos Tampereen vinkeistä, laitan korvan taakse! Olen törmännyt toisinaan väitteeseen, että Tampereen kebabskene olisi keskimäärin Helsinkiä laadukkaampi. Olen joskus kebua Tampereella syönytkin, mutta kokemuksia ei ole kertynyt tarpeeksi, että voisin ottaa väitteeseen kantaa. 🙂

 4. Hehkutusta lähtee täältäkin! Vegeversio nimittäin on oikeasti erittäin hyvä. Tätä lisää. 🙂

 5. Ei tä ole oikea kebabia vaan se lammas jauheliha mössöä. Kebabia tehdään lihasta sekä berliinissä että turkissa. olen käynyt paikalla ja se oli suuri pettymys.

 6. Oulussa saa kyllä kebabia joka kulmalta, mutta hyvää kebabia sitäkin harvemmasta paikasta (minun mielestä parasta saa Hagia Sofiasta, joka on turkkilainen a la carte). Pitäisi joskus päästä tekemään kunnon ravintolakierros Helsingissä, siellä tuntuu olevan vaikka mitä kivaa 🙂

  1. Olen kerran käynyt Oulussa ja muistan elävästi kebab-pizzerioiden määrän. 🙂 Helsingin ravintolatarjonta on kyllä huomattavasti parantunut viime vuosina ja pikaruokakin on kokenut nousua, kun on ilmaantunut esimerkiksi Street Gastro. Suosittelen tsekkaamaan tarjonnan joskus. 😉

 7. Hienoa että teit jutun tästä! Döner Harju on parhautta ja saan olla kyllä ylpiä kaverini miehestä kun pisti Helsingin (Suomen) döner tason aivan uusille uomille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.