Kesäretki Pihlajasaareen

Osallistuin eilen työpaikkani tilaisuuteen Pihlajasaaressa. Matka vanhaan huvilasaareen, joka nykyisin palvelee ulkoilualueena, kesti Ruoholahden lauttapysäkiltä noin 10 minuuttia. Vaihtoehtoisesti paikalle voi ottaa lautan Kaivopuiston Merisatamasta.

Pihlajasaari blogi

Lauttamatka tarjosi katseltavaksi Länsi-Helsingin urbaaneja maisemia, joihin lukeutuvat muun muassa postmoderniin vivahtavat toimistorakennukset, voimalaitosten piiput ja Länsisatama risteilyaluksineen.

Helsinki Pihlajasaari
Kesäretki Pihlajasaareen
Pihlajasaari blogi

Perillä suuntasimme Pihlajasaaren ravintolaan, joka toimii vuonna 1883 valmistuneessa Villa Hällebo -huvilassa. Kävelymatkan aikana merelliset maisemat sekä idylliset hiekka- ja kalliorannat miellyttivät. Lähes paratiisinomaista tunnelmaa loi rantojen tyhjyys: toukokuisena maanantaina ei auringonpalvojia juuri näkynyt. Kesälomien aikaan Pihlajasaari – joka tunnetaan suosittuna juhannuksenviettopaikkana – lienee huomattavasti kansoitetumpi.

Kesäretki Pihlajasaareen
Pihlajasaari blogi
Pihlajasaari Helsinki
Kesäretki Pihlajasaareen

Vanha huvila oli valitettavasti paketoitu julkisivuremontin vuoksi, enkä siksi kuvannut rakennusta. Paikan terassin taas unohdin kuvata, vaikka se osoittautui huomattavan viihtyisäksi. Ruokia ja juomia nauttiessa sai ihailla seuraavaa näköalaa suoraan Suomenlahdelle. Yhtäkkiä tuntui helpolta ymmärtää, miksi Suomi näyttäytyy monelle ulkomaalaiselle eksoottisena matkakohteena.

Kesäretki Pihlajasaareen
Kesäretki Pihlajasaareen

Tilaisuuden tauoilla jäi aikaa kuljeskella enemmän Pihlasaaren metsikköisillä kalliorannoilla. Saaren havaitsin ilokseni hyvin siistiksi, roskia en huomannut missään. Ja sileillä kallioilla on varmasti mukava viettää eväsretkiä sekä ottaa aurinkoa merimaisemia ja ohikulkevia laivoja katsellen.

Hyvin hoidettu Pihlajasaari paljastui siis idylliseksi kohteeksi. Jouduin kysymään itseltäni, miten olin onnistunut aiemmin jättämään näin upean paikan lähes täysin vaille huomiota. Päällimmäiseksi jäikin tunne, että ”Pihliksessä” on ruvettava käymään useammin. Seuraavalla visiitillä voin esimerkiksi tutkia nudistirannastaan tunnettua itäistä Pihlajasaarta, nyt liikuin vain sillalla yhdistetyn kaksoissaaren läntisessä osassa.

Pihlajasaari Helsinki blogi
Kesäretki Pihlajasaareen