Maailman syvin järvi Baikal huokuu mystiikkaa. Sen vesi on syvänsinistä ja veden päällä leijuu usein sumua. Jyrkät rantakalliot ja karut mutta vihreät niityt hellivät silmää. Baikal on Siperiaa parhaimmillaan, ja kesäaikaan sen hyisissä mutta putipuhtaissa vesissä kannattaa (ainakin yrittää) pulahtaa.

Baikal Trans-Siperia

Paikallisen sanonnan mukaan käsien kastaminen Baikaliin poikii yhden elinvuoden lisää, jalkojen upottaminen viisi ja uiminen peräti 25 – mikäli uimari ei kuole välittömään sokkiin. Kuinka monta lisävuotta minä sain? Se selviää seuraavalta videolta, jossa uin Baikalin ”turistirysässä” eli Olkhon-saaren rannalla.

Posted by:Panu / Panun matkat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.