Maailman syvin järvi Baikal huokuu mystiikkaa. Sen vesi on syvänsinistä ja veden päällä leijuu usein sumua. Jyrkät rantakalliot ja karut mutta vihreät niityt hellivät silmää. Baikal on Siperiaa parhaimmillaan, ja kesäaikaan sen hyisissä mutta putipuhtaissa vesissä kannattaa (ainakin yrittää) pulahtaa.

Baikal Trans-Siperia

Paikallisen sanonnan mukaan käsien kastaminen Baikaliin poikii yhden elinvuoden lisää, jalkojen upottaminen viisi ja uiminen peräti 25 – mikäli uimari ei kuole välittömään sokkiin. Kuinka monta lisävuotta minä sain? Se selviää seuraavalta videolta, jossa uin Baikalin ”turistirysässä” eli Olkhon-saaren rannalla.

Posted by:Panu / Panun matkat

Puolassa asunut ja Trans-Siperian junaillut Panu intoilee Itä-Euroopasta ja lämpenee vähemmän tunnetuille matkakohteille. Matkalla tärkeitä ovat elämykset ja kokemukset: kosketukset paikalliseen kulttuuriin, tapahtumat, nähtävyydet ja hyvät näköalat. Pienen tytön isänä Panu arvostaa myös lähimatkailua ja tasokasta majoitusta.

Vastaa