Terveiset Liettuan karun kauniista Kaunasista! Vietän täällä jo kolmatta päivää ja siirryn perjantaina Vilnaan, josta palaan kotiin lauantaina. Matkaan lähdin sunnuntaina iltapäivälennolla. Vilnaan ei lennä Helsingistä kuin reilun tunnin ja lentoja saa melko edullisesti. Myöhään ostettu meno-paluuni kustansi 197 euroa.

Lento Vilnaan
Kohti Liettuaa

Vilnan lentokenttä on todella pieni, ja kentältä pääsi siksi nopeasti pois. Lentokentän suunnittelu edustaa neuvostoarkkitehtuurin komeampaa puolta: sisätilat toivat mieleeni Pietarin ja Moskovan upeat metroasemat.

Vilnan lentokentällä
Vilnan lentokenttä

Vilnan lentokentältä pääsi helposti kaupungin bussiasemalle minibussin kyydillä. Matka maksoi ainoastaan kolme litiä eli vajaan euron.

Vilnaan en siis vielä jäänyt sunnuntaina hengailemaan, vaan otin suunnaksi Kaunasin noin seitsemän euron hintaisella Eurolines-kyydillä. Kaunasissa meinasin alun perin vierailla jo viime syksynä, jolloin Ryanair vielä lensi sinne Tampereelta, mutta reitti lopetettiin juuri, kun tarkoitukseni oli ryhtyä tuumasta toimeen. Niinpä suunnitelmani Liettuan suhteen lykkääntyivät, mutta mukavastihan matka Kaunasiin taittui näinkin. Ja hyviä uutisia muuten kaikille Liettuan ystäville: Ryanair avaa reitin Tampereelta Kaunasiin uudelleen myöhemmin tänä keväänä!

Vilnan bussiterminaali
Vilnan bussiterminaali
Vilnan tv-torni
Voimala Liettuassa - bussimatka Vilna-Kaunas

Maisemat matkalla Vilnasta Kaunasiin olivat paikoitellen komeita. Erityisesti Vilnan yli 300-metrinen tv-torni näytti mahtavalta auringon laskiessa!

Kaunasissa majoittauduin neljän tähden Park Inniin, joka sijaitsee kaupungin ehkä komeimman kirkon eli Pyhän arkkienkeli Mikaelin kirkon vieressä. Vanhaankaupunkiin on muutaman kilometrin matka ja perille pääsee jalkaisin huumaavan pitkää kävelykatua – Laisvės alėjaa – pitkin. Kadun nimi muuten tarkoittaa kutakuikin ”Vapauden bulevardia”.

Park Inn -hotelli, Kaunas, Liettua

Ensimmäisenä iltana Kaunasissa en ehtinyt ymmärrettävästi tehdä vielä paljoakaan. Suuntasin suureen Akropolis-kauppakeskukseen, josta onneksi löytyi vielä auki oleva ravintola: aasialaista tarjoillut Gan Bei, jonka hinnat eivät päätä huimanneet. Paikalliseen ruokakulttuurin kosketuksen puolestaan tarjosi hyvätasoinen olut. Yleisesti Akropolis osottautui vain yhdeksi moderniksi kauppakeskukseksi monien muiden joukossa. Jännintä paikassa olikin erään kahvilan vitriinissä komeillut Angry Birds -kakku, ellei mukaan oteta paikan luistelukenttää, jota en valitettavasti ikuistanut – ainakaan vielä – kuvaan.

Kauppakeskus Kaunasissa Liettuassa

Liettua-juttuja lisää hieman myöhemmin – seuraavaksi suuntaan Kaunasin yöhön. Pysykäähän kanavalla!

Posted by:Panu / Panun matkat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.