Puolan joulu -teemaiset postaukseni jatkuvat! Tällä kertaa esittelen paikallisten kahviloiden, ravintoloiden ja kauppojen joulukoristeita arkistoistani löytyvien kuvien pohjalta.

Matkataanpa ensiksi puolalaista perinneruokaa tarjoavaan Chłopskie Jadło -ravintolaan Poznanissa. Paikan maalaismiljööseen jouluvalot sulautuvat hillitysti mutta piristävästi.

Chłopskie Jadło muuten on ketju, joka toimii Poznanin ohella muun muassa Krakovassa ja Varsovassa. Paikka on edullinen mutta hyvätasoinen. Suosittelen sitä mielihyvin kaikille puolalaisesta perinneruoasta kiinnostuneille matkailijoille!

Poznanin kahviloissa joulukoristusten tyyli ja määrä vaihtelevat. Salaistakin salaisempi Cafe Sekret luottaa kellarikerrokseen kätkettyyn joulukuuseen.

Puolalaisiin keitinpiiraisiin eli pierogeihin erikoistuneessa Poznanin Chatka Babuni -ravintolassa joulukoristukset puolestaan levittäytyvät ympäri taloa. Pierogeja paikka muuten valmistaa myös uunissa. Vaihtoehto on kokeilemisen arvoinen, sillä uunissa pierogeista tulee rapeita ja meheviä.

Ravintolakierroksen jälkeen luokaamme silmäys Poznanin ja Varsovan jouluteemaisiin näyteikkunoihin.

Yllä ”sekatavarakauppa” Poznanista, alla kirjakauppa Varsovasta.

Lopuksi näyteikkunoista kauppakeskukseen. Poznanissa vanhaan panimoon rakennetussa Stary Browarissa näyttää jouluna siltä kuin tähtitaivas olisi tullut taloon!

Photo & Video Sharing by SmugMug
Posted by:Panu / Panun matkat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.