Haaveilen matkasta Varsovan joulutoreille. Kaupungissa en ole päässyt käymään joulutorien aukioloaikaan, vaan olen aina ollut liikkeellä joko hieman liian aikaisin (marraskuu) tai liian myöhään (tammikuu). Varsovan upeat joulukoristeet olen kuitenkin päässyt näkemään ja seuraavassa tarjoan kuva- ja videokierroksen jouluiseen pääkaupunkiin.

Aloitetaan pääkadulta eli Krakowskie Przedmieścieltä, jota koristavat puissa tuikkivat valolehdet ja suihkulähdetyyppiset valoputoukset.

Varsovan joulu

Varsovan joulu

Pääkatu päättyy sopivasti linna-aukiolle eli Plac Zamkowylle, jossa tunnelmaa luo keinotekoinen ”diskojoulukuusi”. Suuren puun vilkunta ja välkyntä on melkoinen näky. Kotikatsomoihin tunnelman välittää editoimani video.

Varsovan joulu
Diskokuusi ja Varsovan kuninkaanlinna.

Linna-aukiolta jalat vievät vanhaankaupunkiin, jossa värikkäät talot ovat saaneet koristeikseen pitkät valovyöt. Erityisen upeita ovat vanhankaupungin aukiolla yläilmoihin nostetut yksilöt. Täällä myös pidetään Varsovan joulumarkkinat joulukuussa.

Varsovan joulu

Seuraavaksi tie vie ostokeskukseen Veikselin toiselle puolelle, pahamaineiseen Pragan kaupunginosaan. Täälläkin joulukoristeet luovat tunnelmaa.

Varsovan joulu

Pragasta raitiovaunu kuljettaa Kulttuuripalatsin aukiolle, jossa sielläkin vilahtelee joulukuusia ja -valoja. Joulukuussa Kulttuuripalatsin kulmilla lienee enemmän toimintaa. Eräältä marraskuiselta Varsovan-reissulta muistan, että myös Kulttuuripalatsin aukiolla rakennettiin joulutoria. Varsovassa joulutoreja toimii siis kahdessa eri paikassa: vanhassakaupungissa ja Kulttuurinpalatsin kulmilla.

Varsovan joulu

Kaupunkikohteena Varsova on ehdottomasti aliarvostettu. Uskon, että myös joulumarkkinakohteena Puolan pääkaupunki pystyy haastamaan monet tunnetummat kohteet.

Posted by:Panu / Panun matkat

2 replies on “Varsovan joulu

  1. Ihania nää jouluvalomeiningit, rakastan ehkä jokaista eurooppalaista joulukaupunkia ja oma suosikki onkin edelleen Tukholma ❤

    1. Jep, niin minäkin! Ja tänään pistin ilahtuneena merkille, että Helsingin keskustassakin oli aiempaa enemmän jos jonkinmoista joulukojua… 🙂

      Tukholman joulu on muuten meikäläiseltä kokematta. Kiitos, laitan korvan taakse. 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.