Varsovan joulu

Haaveilen matkasta Varsovan joulutoreille. Kaupungissa en ole päässyt käymään joulutorien aukioloaikaan, vaan olen aina ollut liikkeellä joko hieman liian aikaisin (marraskuu) tai liian myöhään (tammikuu). Varsovan upeat joulukoristeet olen kuitenkin päässyt näkemään ja seuraavassa tarjoan kuva- ja videokierroksen jouluiseen pääkaupunkiin.

Aloitetaan pääkadulta eli Krakowskie Przedmieścieltä, jota koristavat puissa tuikkivat valolehdet ja suihkulähdetyyppiset valoputoukset.

Varsovan joulu

Varsovan joulu

Pääkatu päättyy sopivasti linna-aukiolle eli Plac Zamkowylle, jossa tunnelmaa luo keinotekoinen ”diskojoulukuusi”. Suuren puun vilkunta ja välkyntä on melkoinen näky. Kotikatsomoihin tunnelman välittää editoimani video.

Varsovan joulu
Diskokuusi ja Varsovan kuninkaanlinna.

Linna-aukiolta jalat vievät vanhaankaupunkiin, jossa värikkäät talot ovat saaneet koristeikseen pitkät valovyöt. Erityisen upeita ovat vanhankaupungin aukiolla yläilmoihin nostetut yksilöt. Täällä myös pidetään Varsovan joulumarkkinat joulukuussa.

Varsovan joulu

Seuraavaksi tie vie ostokeskukseen Veikselin toiselle puolelle, pahamaineiseen Pragan kaupunginosaan. Täälläkin joulukoristeet luovat tunnelmaa.

Varsovan joulu

Pragasta raitiovaunu kuljettaa Kulttuuripalatsin aukiolle, jossa sielläkin vilahtelee joulukuusia ja -valoja. Joulukuussa Kulttuuripalatsin kulmilla lienee enemmän toimintaa. Eräältä marraskuiselta Varsovan-reissulta muistan, että myös Kulttuuripalatsin aukiolla rakennettiin joulutoria. Varsovassa joulutoreja toimii siis kahdessa eri paikassa: vanhassakaupungissa ja Kulttuurinpalatsin kulmilla.

Varsovan joulu

Kaupunkikohteena Varsova on ehdottomasti aliarvostettu. Uskon, että myös joulumarkkinakohteena Puolan pääkaupunki pystyy haastamaan monet tunnetummat kohteet.