Osallistuin tänään Kilroyn joulukilpailuun, jossa voi voittaa valintansa mukaan lennot Sao Pauloon, Jakartaan tai Kapkaupunkiin. Valitsin vaihtoehdoista viimeisimmän ja innostuin Mother Citystä matkakohteena.

Kapkaupungista minulla oli jonkinlainen ennakkomielikuva, mutta en tarkalleen tiennyt, mitä tarjottavaa kohteella on matkailijalle Pöytävuoren ja legendaarisen Hyväntoivonniemen lisäksi. Muutaman matkailuartikkelin luettuani sain selville, että Kapkaupungissa on erinomainen ja erikoinenkin ravintola- ja musiikkitarjonta (Maistuisiko esimerkiksi grillattu krokotiili tai strutsiburger jazzin soidessa?), luonnollaan lumoava ympäristö sekä hyvät retkimahdollisuudet alueen viinitiloille. Itse kaupunki taas edustaa vastakohtien maailmaa modernin metropolin ja perinteisen afrikkalaisen elämänmenon kohtauspaikkana.

Aikaa Kapkaupungin-matkaan kannattanee varata vähintään viikko. Jo mainitut Hyväntoivonniemi, Pöytävuori (jos patikoi huipulle) ja viinitilat vievät (ainakin) kolme matkapäivää. Yksi päivä menee lisäksi artikkeleissa kehutulle Unescon maailmanperintökohteelle, vanhalle vankilasaarelle eli Robben Islandille, jossa Nelson Mandelaa pidettiin vuosia vankeudessa. Ja kaikkien retkien ohella aika täytyy saada riittämään Clifton Beach -rannan testaukseen sekä nautiskeluun hotellin kylpyläosastolla. Jos Kapkaupunkiin saakka lähtisin, hotellikseni ei kelpaisi mikä tahansa murju, vaan valintani kohdistuisi ehdottomasti yläluokan tarjontaan, kuten tähän Westiniin, jonka puitteet vaikuttavat täydellisiltä nautiskelulomalle.

Nähtäväksi jää, pääsenkö kokemaan kaiken edellä mainitun kilpailuvoittajana. Sopivasti ensi vuodelle ei vielä matkasuunnitelmia – Tallinnan-risteilyä lukuun ottamatta – ole. Hyvinhän sinne jonnekin väliin mahtuisi Kapkaupunki ja terveisten vieminen afrikanpingviineille.

Lopuksi seuraa vielä videolinkki Kapkaupungin esittelyyn matkakohteena.

Posted by:Panu / Panun matkat

One thought on “Kapkaupunki – päivän matkahaave

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.