Jakdojade etsii oikeat reitit Puolan kaupungeissa.

Puolan suurissa kaupungeissa on hyvä ja kattava, yleensä raitiovaunuihin perustuva joukkoliikennejärjestelmä. Myös bussilinjoja ajetaan runsaasti, ja pysäkeillä on tavallisesti aikataulujen lisäksi linjan asemaluettelo ja kaupungin kartta. Oikean linjan tai pysäkin löytäminen saattaa kuitenkin olla hankalaa. Aikaa ja hermoja säästääkseen onkin hyvä opetella nopein julkisen liikenteen reitti nähtävyyksille jo etukäteen.

Reittisuunnittelussa verraton apu on Helsingin seudun reittiopasta vastaava Jakdojade (’mistä mihin’), joka toimii englanniksi. Palvelu etsii oikeat reitit Puolan kaikissa suurissa kaupungeissa. Meikäläisen reittioppaan tapaan Jakdojade esittää myös tarvittavan kävelymatkan ja -ajan.

Puolan joukkoliikenneoppaan käyttäminen on helppoa: Yläreunan kenttiin kirjoitetaan, mistä mihin haluaa matkustaa. Systeemi tarjoaa kenttiin esivalintoja, joiden ansiosta vaikeita puolalaisia nimiä ei tarvitse itse kirjoittaa alusta loppuun. Kun kentät ovat täynnä, reitti piirtyy isoon karttakenttään. Vasemmassa laidassa taas näkyvät linjat, vaihdot ja pysäkit sekä tarvittava kävelymatka ja -aika.

Palasin itse Puolasta kaksi päivää sitten, ja Jakdojadesta oli jälleen kerran verraton apu. Varsovassa hieman kauempana sijainneelle hotellillemme oli helppo löytää reittioppaan ansiosta, eikä retki kaupungin laitamilla sijaitsevalle Wilanówin palatsillekaan tuottanut ongelmia.

Suosittelen reittiopasta varauksetta kaikille Puolaan matkaaville.

Jakdojade – Puolan reittiopas

Lue myös:

Lisää blogikirjoituksia Puolasta >>
Rantapallolle kirjoittamani Puola-opas >>

Posted by:Panu / Panun matkat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.