Olen unelmoinut muutaman vuoden ajan vaellusmatkasta Lappiin. Intoa olen nostattanut katselemalla kuvia ja lukemalla tekstejä. Matkan toteutus ei kuitenkaan ole pieni urakka autottomalle helsinkiläiselle, joka ei ole koskaan käynyt Oulua pohjoisempana eikä oikeastaan vaeltanutkaan; olen vain hieman patikoinut Alpeilla.

Kuva: Fredrik Broman/imagebank.sweden.se

Nyt maanantaina saan Lappi-kaipuuseeni vihdoin helpotusta, kun suuntaan ruskamatkalle pohjoiseen. Kotimaan sijaan matkaan kuitenkin ruskamatkalle Ruotsiin Lappiin, Björklideniin.

Visit Swedenin järjestämälle matkalle osallistuu lisäkseni muutama muukin matkabloggaaja, ja ohjelmaan kuuluu muun muassa vuoristovaellus. Oloni on energinen ja innostunut – matkaohjelma on suora vastaus unelmiini vuorista ja Lapin maisemista.

Kuva: Fredrik Broman/imagebank.sweden.se

Pohjolan jylhyydestä kuulette lisää heti tällä viikolla Panun matkojen eri kanavissa. Seurantaan kannattaa laittaa ainakin Facebook ja Instagram, joihin lupaan päivityksiä reissun kulusta.

Kuva: Fredrik Broman/imagebank.sweden.se

Ruotsin luontotunnelmiin olen virittäytynyt katsomalla Maan povessa -jännityssarjaa. Kun pian poistun Kiirunan lentokentältä vielä pohjoisemmaksi, vaikuttavan sarjan tapahtumat palaavat varmasti mieleeni.

Kuva: Fredrik Broman/imagebank.sweden.se

Ruotsin Lapissa toivon mielen lepäävän

Ruotsin Lapissa aion tehdä henkisen irtioton arjen kiireistä. Kesäni kului gradua kirjoittaessa. Rinnalla olen suorittanut mainonnan ja yritysviestinnän tradenomiopintoja Haaga-Heliassa sekä jatkanut työskentelyä kustantamossa. Tuplatutkinnon kanssa on toivottavasti helppo hymyillä, mutta arjen epäsäännölliset aikataulut ovat pistäneet jaksamisen välillä koetukselle.

Gradun osalta muka-tekeminen on vihdoin vaihtunut kirjoitusraivoksi, ja tuska on helpottanut sivu sivulta. Vihdoin tiedän, että saan kotimaisen kirjallisuuden graduni saatettua loppuun lukuvuoden 2015–2016 aikana. Projekti on kestänyt pidempään kuin koskaan arvasin; vasta tänä vuonna olen pystynyt omistamaan aikaa gradun vaatimalle raa’alle kirjoitustyölle. Samalla mainonnan ja yrityisviestinnän tutkintoni on edennyt opinnäytetyövaiheeseen.

Voimaa opiskeluun ja arjessa jaksamiseen lähden siis hakemaan näistä ruskamaisemista. Vuoristojen suurena ystävänä haukon varmasti henkeä ihastuksesta.

Reissuun on aina hienoa lähteä intoa puhkuen.

Matkan toteutan yhteistyössä Visit Swedenin kanssa. Artikkelikuva: Katja Kristoferson/Folio/imagebank.sweden.se.

Posted by:Panu / Panun matkat

2 replies on “Unelmista totta – ruskamatkalle Ruotsin Lappiin

  1. Voi miten tuo olisi ollut unelmieni matka! Björklidenissä olen käynyt kerran ja ne maisemat salpasi hengen. Tänä kesänä Björkkis oli ykköskohde, mutta aikataulun vuoksi Norjaan oli mentävä ihan muuta reittiä kun noin pohjoisesta ei oltaisi keretty tarpeeksi aikaisin kotiin.
    Olen kade kade kade! Viettäkää mahtava matka!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.