Tässä se nyt tulee eli Panun matkojen kautta aikain toinen joulukalenteri. Voit palata tälle sivulle avaamaan luukun joka päivä jouluun saakka tai seurata luukkuja Facebookissa. Kumpaakin kautta pääset lukemaan vanhan mutta yhä ajankohtaisen matkamuiston blogin yli viisi vuotta kattavista arkistoista.

Jos kalenteri ei näy tämän rivin alla, pääset avaamaan luukkuja myös täällä.

Vanhat kirjoitukset sopivat tämänvuotisen joulukalenterin teemaksi, sillä käyn tällä hetkellä blogini olemassa olevia postauksia läpi ja päivitän niitä tarpeen vaatiessa. Marraskuussa tein suuren muutoksen Panun matkojen konehuoneessa ja siirsin blogini WordPress.com-pilvialustalta itseasennettuun, kotimaisessa web-hotellissa sijaitsevaan WordPressiin (WordPress-versioiden eroista voit lukea esimerkiksi täältä). Lyhyesti siirron taustalla oli se, että halusin saada käyttööni kaikki WordPressin ominaisuudet ja lisää mahdollisuuksia sivuston muokkaamiseen.

Blogin ulkoasu ei muuttunut siirrossa juuri lainkaan, mutta valitettavasti esimerkiksi kuvia katosi jonkin verran prosessin aikana. Niinpä kaikki postaukset on hyvä käydä nyt läpi ja korjata puutteet. Samalla voin myös tarkistaa, onko postauksissa jo vanhentuneita tietoja. Ihmiset lukevat vanhoja blogijuttuja paljon hakiessaan matkakohteista tietoa, ja vanhojen juttujen tarkistaminen on myös hyvää lukijan palvelimista.

Mukavaa joulunodotusta toivottaen

Panu

Posted by:Panu / Panun matkat