Photo & Video Sharing by SmugMug

Matkamessuille löysin tieni tänään puolenpäivän aikaan ja vietin paikalla tehokkaan kolmetuntisen. Viimevuotisten kokemusteni ansiosta kaikki ei ollut enää uutta ja ihmeellistä, vaan sumplin valtavassa väentungoksessa sujuvasti bongaillen tarjoushintaisia matkoja, keräillen esitteitä ja täyttäen kilpailukuponkeja.

Messupäivän parhaimpana antina mieleeni jäivät…

Kotimaan vahva edustus

Välillä minua harmittaa, etten ole lapsuuteni jälkeen juuri matkustellut kotimaassa, vaikka täältäkin löytyisi monia upeita kohteita. Siksi olikin hienoa huomata kotimaan matkailun vahva osuus messutarjonnassa. Erityisesti kiinnostuin pohjoisesta, Kuusamon seudusta, sekä Raumasta. Jälkimmäinen on isoisäni synnyinkaupunki, jossa en ole lapsuuteni jälkeen käynyt, ja pohjoiseen taas tekisi mieli jo yleissivistyksen vuoksi, sillä Oulua lähemmäksi Lappia en ole vielä selvinnyt.

Erityisplussan kotimaan osasto ansaitsee siitä, että jokaisella pisteellä taisi olla kilpailu.

Matkatarjousten ykkönen

Silmäni pidin tietysti auki tarjousten osalta, vaikka mihinkään tiettyyn kohteeseen en ollutkaan edullista matkaa hakemassa. Pian taloudellinen tilanteeni sallii jälleen matkustamisen, ja olisi mahtavaa suunnata toisaalta uusiin maisemiin, toisaalta vanhoihin suosikkikohteisiini. Mielestäni paras messutarjous sattui löytymään jälkimmäisistä eli vanhoista tutuistani: Lähialuematkat tarjoaa kolme yötä Pietarissa ja matkat Allegrolla hintaan 169 € + viisumi. Kyllä tuolla hinnalla kelpaa lähteä lähiseudun komeimpaan ja suurimpaan kaupunkiin!

Photo & Video Sharing by SmugMug

Pikavuoron tarina

Viime vuonna seurasin messuilla enemmänkin esityksiä, mutta tänä vuonna olin varannut ohjelmaani vain yhden tärpin, nimittäin Suomen parhaaksi matkablogiksi valitun Pikavuoron tarinan. Viisi kuukautta Aasiassa ja Australiassa reporttina matkustanut Kalle Jokinen kertoi suuren seikkailun taustoista ja tähän mennessä koetuista vaiheista. Yleisölle myös välitettiin lähes reaaliaikaiset videoterveiset pikavuoropoppoolta. Ehdottomasti hyvin valittu ohjelmanumero. 🙂

Rantapallon Bloggers’ Lounge

Kilpailukuponkien täyttämisen ja pisteillä kiertelyn ohessa oli hyvä myös päästä heittämään hieman juttua muiden bloggaajien kanssa. Rantapallon Bloggers’ Loungessa tapasin niin vanhoja kuin uusiakin tuttavuuksia ja kokeilin onneani pikavoittokoneessa. Mitään en valitettavasti voittanut, mutta ehkä jokin muissa pisteissä täyttämistäni kilpailulappusista tuo voiton…

Posted by:Panu / Panun matkat

2 replies on “Suuri messureportaasi 2013

  1. Jesh, pakko tulla fiilistelemään tuota Kierikki -kuvaa! En millään pääse yli siitä, että se paikka mille teini-ikänä vaan naureskeltiin ja ajateltiin että ei siitä mitään tule, on nyt näin Ouluun yhdistymisen jälkeen heti ensimmäisenä matkamessuilla Oulun ständillä ehkä kaikkein eniten esillä. 😀

    Ja voi kyllä olla että näin messujen jälkimainingeissa täytyy ostaa lennot johonkin!

    1. Mä en tiedä mitään tosta Kierikistä, mutta touhu näytti sen verran omituiselta, että täytyihän se ikuistaa. 🙂

      Itselläkin alkaa olla seuraavan reissun pläni ja ajankohta selvillä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.