Press Enter / Return to begin your search.

Kokemukseni Nordic Bloggers’ Experience -isäntäbloggaajana

53 thoughts on “Kokemukseni Nordic Bloggers’ Experience -isäntäbloggaajana”

 1. Mahtavaa, että kirjoitit tästä näin kattavasti! Kiitos, Panu :)! Harkitsen tätä vakavasti, mutta on jotenkin niin vaikeaa suunnitella asiaa noin pitkälle, kun yrittäjän arki ei ole ihan ennakoitavissa. Tästä oli kuitenkin paljon hyötyä.

  1. Jes, mukava kuulla! Ymmärrän oikein hyvin, mutta lisään vielä, ettei ole ongelma, jos joitakin osia ohjelmasta joutuu jättämään väliin. Olinhan itsekin pois kansainvälisten bloggaajien kannalta olennaisesta ohjelmanumerosta eli saunaillasta. Muistelisin, että myös muilta hosteilta jäi joitakin juttuja välistä.

 2. Pohdin myös, olisiko mahdollista sitoutua isäntäbloggaajaksi, jos valituksi tulisin. Hakemus lähtee toki vetämään, mutta katsotaan miten käy. Aikataulun järjestäminen varmasti onnistuisi, mutta varmaan isäntäbloggaajiksi suositaan paikallisia eli pk-seudulla asuvia. Tämä oli tosi kattava briiffaus joka tapauksessa siitä, mitä isäntäbloggaajana toimiminen käytännössä tarkoittaa, joten kiitos taas Panu! 🙂

  1. Tulet varmasti valituksi! Blogisi kaksikielisyys on huima etu – voit tarjota suomalaisen näkökulman muille NBE-osallistujille.

   Tänä vuonna ainakin Unagidonin Lotta oli Helsingin ulkopuolelta, enkä usko, että asuinpaikka vaikuttaa valintoihin. Sitä vain muistelisin, että hosteille ei tarjota majoitusta kuten muille. 🙁

 3. Kiitos täydellisesti ajoitetusta postauksesta, Panu 🙂 Sain vastauksia muutamaan seikkaan, jotka jäivät mietityttämään luettuani aikaisemmin tänään NBE-isäntäbloggaajahakuohjeita.

 4. Tästä tuli oikeesti mieleen vaihto, tosin hyvin tiivistettynä pakettina. 😀 Kivan erilainen postaus videoineen kaikkineen, en tiennykään että tällasta tapahtumaa järkätään Suomessa!

 5. Olipas kattava postaus, minäkään en tiennyt että tällaista järkätään Suomessa! Tuo helikopterilla lento oli varmasti upea kokemus. 🙂 Myös tuo luento liiketoiminnan ja bloggaamisen yhdistämisestä olisi varmasti mielenkiintoista kuultavaa!

  1. Jep. Kannustivat kehittämään blogin yhteyteen liiketoimintaa, joka voi olla vaikkapa virtuaalisia kursseja somesta ja bloggaamisesta. Tuollaisilla keinoilla monet bloggaajat kuulemma tienaavat ”suuressa maailmassa”.

 6. Kiitos Panu tästä raportista! Supermielenkiintoista kuulla mitä homma todellisuudessa pitää sisällään. Asia kiinnostaa minua kyllä isosti, ja tammikuu näyttää toistaiseksi vapaallekin 😉

 7. Tosi kiinnostavaa! Pitääpä pohtia ja miettiä tätä asiaa vielä tarkemmin. Erityisesti tuo videopuoli josta mainitsit on ollut itselläni paljon pohdinnassa, mutta ehkä minusta ei itsestäni vloggaajaksi kuitenkaan ole 🙂

 8. Tämä kiinnostaisi kovasti, mutta talvi menee Aasiassa. Ehkä sitten seuraavana vuonna, vaikka ongelmaksi saattaisi tulla majoitus jos sitä ei järjestetä muualta tuleville… 🙁

 9. Projekti vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta mulla on vähän sama kuin monella muulla: ei ole varaa ottaa palkatonta lomaa noin paljon. Jos sen verran ottaisinkin, lähtisin kunnolla reissuun 😀
  Liikkuminen Lapista etelään sitä varten olisi myös tosi hankalaa.
  Seuraan mielelläni NBE:tä somen kautta. Toivottavasti pääsen edes messuille ens vuonna!

 10. Tuo on varmasti ollut mielenkiintoinen ja hieno kokemus! Kuulostaa ehkä vähän rankaltakin, jos osallistuu koko ajan kaikkeen ohjelmaan. Osallistuminen tietty palkitsee, mutta silti. Työssäkäyvänä tällaiseen olisi valitettavasti aika hankala lähteä mukaan.

 11. Mielenkiintoinen, kattava juttu! Olisi varmasti kiinnostava osallistua tuollaiselle, mutta en kyllä tällä hetkellä omasta työstäni millään pystyisi ottamaan vapaata. Kiva kuitenkin päästä lukemaan toisten kokemuksista.

 12. Suomenlinnassa olen ollut usein talvella ja silloinkin siellä on liikaa turreja, mutta ei aivan mahdottomasti liikaa, niin kuin kesällä. Japanilaiset kokeilivat lammen jään kestävyyttä ja valitettavasti en saanut ratkaisevasta hetkestä kuvaa. Voin kuvitella helikopterilennon olevan mahtava elämys. Mun on pakko myöntää, että vaikkei tämä maakolmikko ole mun suosikkini, niin täällä tulee reissattua aika intensiivisesti.

 13. Kiinnostaa, mutta täytyy vielä vähän laskeskella onko oikeasti mahdollista olla töistä pois noin paljon… Joitain kertyneitä ylitöitä sinne varmaan voisi ujuttaa, jolloin koko viikkoa ei tarvitsisi olla ihan palkatta. Olisi kyllä ehdottomasti niin mielenkiintoinen kokemus ettei rahallinen menetyskään haittaisi ihan niin paljon. 😀

   1. Tuli sekin mieleen, että jos pääsisi tuohon ”viralliseen kuvaustiimiin”, niin sillähän voisi osaltaan kompensoida tuota.. Hmmmm… 😀

 14. Kivan asiapitoinen kuvaus tuosta! Kuvistasi – ja toki muustakin aikaisemmin näkemästäni NBE-materiaalista jäin vaan miettimään, että tosiaan kovin ”opiskelijaikäistä” porukkaa niin osallistujien kuin isäntien puolelta. Ehkä siksi, että vanhemmat ihmiset eivät helposti saa vapaata matkustaakseen freelancereina messuille tai isännöidäkseen heitä.
  Minunkin (50+) ikäluokkani ihmiset kuitenkin lukevat netistä nykyisin paljon, myös matkajuttuja – ja käyttävät keskimääräistä reppumatkailijaa paljon enemmän rahaa matkustamiseen. Lisäksi monella heistä alkaa myös olla aikaa ja ”sivistyneet” kohteet, kuten Suomi, ovat hyvinkin houkuttelevia.

 15. Hmm.. Olin ajatellut, että en edes jaksa hakea tällä kertaa mukaan. Tämä oli kuitenkin tosi hyvä ja kattava postaus ja sai minut innostumaan uudelleen. Ehkäpä siis mietinkin vielä :)!! Tällä hetkellä minulla ei ole näköpiirissä kokopäiväduunia, joten ainakaan se ei ole ongelma. Uusiin ihmisiin tutustuminen myös kiinnostaisi kovasti. Saa siis nähdä, jos vielä innostunkin laittamaan tuon hakemuksen.

 16. Kiinnostava postaus ja hyvin kirjoitettu! Ehkä tällaiselle dinosaurukselle olisi käyttöä ulkomaalaisten bloggareiden viihdyttäjänä, oppaana ja avustajana mielenkiintoisessa tapahtumassa 😉 Toki itse olen matkabloggarina todella untuvikko, toisaalta sitten vuosien saatossa tehnyt vastaavia juttuja työn puolesta hyvinkin paljon.

 17. Tää olisi tosi mielenkiintoinen kokemus, ehdottomasti. Olen miettinyt, josko lähtisin hakemaan isäntäbloggaajaksi, mutta taidan silti kallistua etten ainakaan tänä vuonna lähde. Etenkin tuo, että pk-seudun ulkopuolelta tulijoille ei ole majoitusta tarjolla on iso miinus. Mä yritän päästä matkamessuille, joten tuo isännöinti toisi majoituksen osalta loven matkabudjettiin. On minulla kavereita tietysti Helsingissä, mutta siitä tulisi sitten viikon keikka.

  Ps. Tuo bloggaajaseurassa kuvaaminen on niin huvittavaa ettei mitään järkeä. 😀 😀 Toisaalta, kerrankin on seuraa joka ymmärtää kuvaamista. Ei ole aina itsestäänselvyys.

 18. Tekisi kyllä meli hakea mukaan! Asun tosin itse jo neljättä vuotta Lontoossa, etten ole varma, menisinkö enää tässä vaiheessa isännästä…

 19. Tulipa taas ihan uutta tietoa ylipäätään bloggaajien verkostoitumisesta ynnä muusta. Enpäs ollut NBE.stä kuullutkaan (toki en ollut edes etsinyt tietoa mistään tällaisesta). Kuulostaa oikein hienolta tavalta tehdä omaa maataan tunnetuksi ja innostaa ulkomaisia bloggaajia kirjoittamaan Suomesta! Ohjelmasta ja kuvista päätellen onnistui hienosti! 🙂

  1. Oho, unohdin vastata aiemmin. Hienoa, että postaus antoi uutta tietoa. NBE:hän on palkittu tapahtuma ja ollut todellinen menestys Suomen matkailumarkkinoille. Ja tietysti kokemus on unohtumaton.

 20. Tuo olisi mahtava kokemus, mutta kielitaitoni ja välimatkan takia ei oikein onnistu. Muuten….Oletko ollut itse missään vastaavassa, siis niin, että sinua olisi hostannut ulkomailla bloggari?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Today's sunset 🌇
°
°
°
°
#xperia #takenwithxperia #meinxperia #xperia1 #korkeasaari #helsinkizoo #sunset #sunset_pics #sunset_vision #auringonlasku #ylesaa #ylesää #mtvsaa  #panunmatkat #urban #cityscape #finland #suomi #visithelsinki #myhelsinki #landscapephotography #landscape_love
 • Wide angle in your pocket opens up new photography possibilities. I took this one with Sony Xperia 1.
•
•
•
•
#xperia #takenwithxperia #meinxperia #xperia1 #espoo #keilaniemi #crane #wideangle #truecolours #panunmatkat #urban #cityscape #finland #suomi #construction #landscapephotography #landscape_love
 • First August Monday in #Hakaniemenranta.
 • And we watched sunset...
•
•
•
•
•
#helsinki #myhelsinki #lightroomhdr #viikki #hallainvuori #itähelsinki #withgalaxy #summer #kesä #suomenkesä #visithelsinki #suomi #suomiretki #finland #artofvisuals #thisisfinland #visualsoflife #discoverfinland #ig_finland #visitfinland #panunmatkat #travelblog #matkablogi #ylesaa #mtvsaa #auringonlasku #sunset_pics #sunset_love #ifolor #kuvakisa
 • Orange tube + sunset #shotoniphone
•
•
•
•
•
#helsinki #myllypuro #mtvsaa #ylesaa #ig_finland #panunmatkat #lightroomhdr #landscape_lovers #landscapephotography #fantastic_earth #landscape_captures #ic_landscapes #visitfinland #visithelsinki #suomiretki #ourfinland #cityscape #auringonlasku #sunset #sunset_vision #sunset_pics #metropoliaamk @metropolia_uas
 • Midsummer times •
•
•
•
•
#helsinki #myhelsinki #lightroomhdr #viikki #hallainvuori #itähelsinki #midsummer #juhannus #shotoniphone #summer #kesä #suomenkesä #visithelsinki #suomi #suomiretki #finland #artofvisuals #thisisfinland #visualsoflife #discoverfinland #ig_finland #visitfinland #panunmatkat #travelblog #matkablogi #ylesaa #mtvsaa #auringonlasku #sunset_pics #sunset_love

lepanu @ Instagram